image
 |  25 23 Липня 2020 | 23:09

Луцька міськрада ухвалила рішення про захист котів

Луцька міська рада прийняла проєкт рішення «Про заходи захисту котів від жорстокого поводження на території Луцької міської територіальної громади».

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

У документі безпритульні коти визнаються частиною екосистеми Луцької міської територіальної громади, як такі, що виконують природну функцію дератизації, з огляду на потенційну загрозу для людей від щурів – розповсюджувачів інфекцій. 

Проєкт рішення забороняє вилов безпритульних котів на території Луцької міської територіальної громади, за винятком: 

– необхідності вжиття заходів регулювання чисельності безпритульних котів шляхом біостерилізації, здійснення вакцинації та/або з метою перевлаштування їх до нових власників із залученням представників громадських об’єднань, статутною метою яких є захист тварин від жорстокого поводження.

– обставин, що створюють загрозу життю, здоров’ю та безпеці людей з метою карантинування для підтвердження чи спростування антропозооносних захворювань, яке надає ветеринарний лікар відповідною письмовою довідкою встановленої форми.

Робота з вилову котів та регулювання їх чисельності покладена на комунальне підприємство «Ласка». 

Також у рішенні рекомендують підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності звертатись до комунального підприємства «Ласка» за сприянням у здійсненні біостерилізації безпритульних котів, які знаходяться на їх території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 серпня адаптивний карантин діятиме по-новому: в кожному місті та районі – по-різному (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити