image
 |  0 27 Лютого 2019 | 15:51

Луцька міськрада вимагає імпічменту Порошенка

Луцька міська рада прийняла звернення щодо негайного ухвалення закону про імпічмент та початку процедури імпічменту президента України Петра Порошенка через масові розкрадання у оборонній сфері.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

За проект рішення проголосували 30 депутатів.

Внести рішення запропонував депутат Андрій Козюра. Однак сам проект є спільним дітищем кількох фракцій.

«Потрібно почати негайний початок процедури імпічменту Порошенка за держзраду через корупцію в оборонній сфері. Також слід скерувати звернення усім правоохоронним органам, главі МВС та НАБу. 5 рік поспіль уся держава воює з ворогом, а найвищі державні особи розкрадають країну і кладуть гроші в свої кишені.», - зауважив Андрій Козюра.

Депутат Павло Данильчук поцікавився, чому таке звернення з'явилося лише за місяць до виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцькраді громадянину Росії надали землю в оренду

Голова фракції ВО «Свобода» у Луцькій міськраді Микола Федік наголосив, що націоналісти будуть підтримувати таке звернення.

«Наша фракція буде підтримувати даний проект рішення. Факти, наведені у розслідуванні, свідчать про системну корупцію вищих посадовців. Немає більшого цинізму, як красти в країні під час війни. Луцька міська рада має дати політичну оцінку тому, що відбулося в нашій державі. Не можна допустити, щоб фігуранти справи повтікали з України. "Укроборонпром" сьогодні виконує функцію прокладки і покриває корумповані рішення. Ми також вносимо вимогу перевірити всі контракти ДК «Укроборонпром» та припинити торгівлю продукцією подвійного призначення з державою-агресором», - відзначив Микола Федік.

Також у текст звернення внесли вимогу негайно затримати усіх фігурантів справи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити