image
 |  4 27 Січня 2021 | 11:34

Луцька міськрада затвердила програму ремонту автентичних історичних об'єктів

Луцька міськрада підтримала Програму ремонтів автентичних вхідних дверей, вікон та балконів на об’єктах культурної спадщини міста Луцька. Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Автором проєкту рішення є депутат Андрій Білан (фракція ВО "Свобода").

"Однією із актуальних проблем Луцької міської територіальної громади залишається збереження історико-культурної спадщини та відновлення автентичності. Затвердження Програми сприятиме проведенню невідкладних ремонтних робіт автентичних вхідних дверей, вікон та балконів, що знаходяться в історичній та центральній частині міста Луцька та їх збереженню цих об’єктів в належному автентичному вигляді", - зазначив у виступі депутат Андрій Білан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку продали приміщення за 1,5 млн гривень

За словами обранця громади, першими об'єктами, які підлягають реставрації у рамках Програми - двері у будинках на вулиці Словацького, 1 та Кривий Вал,32. На ці об'єкти планується виділити по 149 тисяч гривень.

"Всього у Луцьку є приблизно 20 таких об'єктів. Вони переважно знаходяться у центральній частині міста. Крім того, передбачаються ремонтні роботи балконів на проспекті Волі, на що акумульовано 284 тисячі гривень. Програма розрахована на 2 роки з обсягом фінансування 2,4 млн гривень. З них 1,8 млн гривень планується виділити з міського бюджету. Решта коштів надійде на умовах співфінансування. Після завершення робіт буде здійснено облік об'єктів та їх внесення до спеціального каталогу", - додав Андрій Білан.

усі кладовища які перейшли на баланс Луцька, є занедбані Людей ховалив хаотичному порядку. Тому підприємство буде займатися упорядкуванням кладовищ у селах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити