image
 |  13 13 Січня 2022 | 09:24

Луцька пекарня планує випікати караїмські пиріжки «Кабини»

У Луцьку планують випікати старовинні пиріжки національної страви караїмів.

Духмяний запах свіжої випічки оселився на одній із історичних вулиць Луцька. Мова йде про нову пекарню «Рekker», що знаходиться на Сенаторки Левчанівської, 5.

Заклад вирізняється з-поміж інших будівель, яскравим оздобленням фасаду та столітньою автентичною віконною рамою. Єдиною, яка збереглась до наших днів у Луцьку.

Власники пекарні «Рekker» розповіли «ВолиньUA», що працюють над «фішкою» закладу - новою випічкою караїмської національної кухні пиріжки «Кибини». Рецепт якого власниця закладу дізналась у родини караїмів з Житомирської області. Над випічкою працювали декілька днів. Перші такі пиріжки можна було скуштувати під час гастрономічної екскурсії, яка відбулась у Луцьку на Різдво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В «Укрпошті» кажуть, що приміщення реконструйованого кафе «Берізка» продане новому власнику

Зараз в закладі працюють над тим, щоб такі пиріжки випікати для лучан та туристів.

Власники пекарні «Рekker» цінують історію та планують внести частинку власної справи у розвиток туризму та промоцій Луцька. А от кому смачної і запашної випічки забажається, то можна завітати в гості на вулицю Сенаторки Левчанівської, 5.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити