image
 |  0 18 Червня 2020 | 12:30

Луцькрада більше року не може реалізувати програму «Автентичний Луцьк»

Луцькі чиновники блокують реалізацію програми «Автентичний Луцьк», яка була ухвалена ще у квітні 2019 року.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Автор програми депутат Луцької міськради Андрій Білан (ВО «Свобода») поцікавився під час дистанційної сесії 17 червня, коли розпочнеться її реалізація. Однак, чіткої відповіді від чиновників міської ради так і не отримав. Натомість, посадовці знову вдалися до вигадування непереборних бар’єрів, які заважають реалізувати дану програму. Складається враження, що програма свідомо блокується, оскільки хтось не зацікавлений у втіленні потрібної для міста ідеї, яка до того ж не потребує значних коштів бюджету. Це дивно, враховуючи те, що влада постійно акцентує увагу на розвитку туристичної привабливості Луцька.

"І не тільки ці двері могли б бути одною із туристичних фішок нашого міста.

Реставрація автентичних об’єктів у Луцьку вже майже 2 рік поспіль відкладається. Є ряд людей, які із задоволенням фотографуються на фоні таких унікальних локацій, я уявляю, яку увагу могли б привернути оновлені автентичні двері на вулицях міста.

Не розумію лише одного: у чому складність Луцькій міській раді виконати написану програму, яка була напрацьована напротязі певного часу, зі стараннями та врахуванням побажань мешканців Луцька, туди ж входить ремонт аварійних балконів, реставрація вікон та дверей", - йдеться у дописі депутата Андрія Балана.

Нагадаємо, що метою програми є реставрація та збереження автентичних дверей та вікон в об’єктах культурної спадщини міста та співфінансування проведення відповідних реставраційних робіт автентичних дверей та вікон у будинках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині поліція спіймала 31-річного чоловіка з металобрухтом (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити