image
 |  2 27 Лютого 2020 | 21:21

Луцькі гімназисти пpодавали стpави укpаїнської кухні, аби зібрати гроші для онкохворих дітей (ВІДЕО)

Страви традиційної кухні різних регіонів України продавали у Луцькій гімназії № 4. Робили це, аби зібрати гроші онкохворим дітям. Майже 350-т учнів п’ятих-шостих класів разом із батьками і вчителями взяли участь в організації благодійного ярмарку.

Про це повідомляє «UA.Волинь».

Учні 6-В класу представляли Запорізьку область. Готували страви, притаманні цьому регіону. Школяр Максим Поліщук – в образі козака. Разом із однокласниками, він продає харчі.

Учень Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького Максим Поліщук: «У нас є козацька юшка, також у нас є різні страви. Вареники. Пиріжки. Я готував зі своєю бабусею пиріжки з капустою та вишнею.»

Мама Владислава Матяшова каже, їхній клас презентує Крим. До ярмарку батьки з дітьми приготували пахлаву, самсу, бурму, ечпочмак –пиріжки з курятиною, солодощі на основ виноградного соку.

Мама учня Владислава Матяшова: «Ми в татарських костюмах, дітки танцювали татарський танок, бо татари населяють Крим. Звісно, Крим – це Україна. Так було, є і буде. Так навчені ми і наші діти.»

Шестикласниця Ольга Дударєва розповідає: з однокласниками продають страви закарпатської традиційної кухні.

Учениця Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького Ольга Дударєва: «Саме такі ярмарки роблять світ краще, допомагають матеріально, грошима для хворих дітей, які не можуть назбирати дану суму.»

Ціни на пропоновані страви - від гривні до 10. На благодійному ярмарку мама школяра Іванна Климюк придбала солодощі.

Мама учня Іванна Климюк: «Це дітей заохочує щось робити. Уже гарна ідея, організаторам – респект.»

Благодійні ярмарки на підтримку онкохворих людей у гімназії відбуваються кілька років поспіль, розповіла заступниця директора Ірина Дмитренко. До підготовки заходу залучили 350- учнів. Восени на такому ж ярмарку зібрали майже 25 тисяч гривень, каже педагог.

Заступниця директора Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького Ірина Дмитренко: «Цьогоріч ми запропонували тематику – регіони України. Кожен клас обрав образ і презентували культуру, традиції національні страви. Крім того, що готували смаколики, мами, бабусі допомагали, мала б бути ще презентація регіону. Гроші від цього ярмарку ми плануємо передати онкохворим дітям міста.»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька школа – одна з найактивніших учасників інтернет-олімпіади «На Урок»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити