image
 |  0 18 Квітня 2019 | 13:16

Луцькі інспектори з паркування поділилися успіхами першого «зіркового» дня

У Луцьку почали працювати інспектори з паркування. Закон, який вступив в силу у вересні 2018-го, дозволив органам місцевої влади фіксувати порушення правил дорожнього руху. Співробітники муніципальної варти фіксують порушення і виписують водіям постанови.

Інспектори з паркування департаменту муніципальної варти Луцької міськради 17 квітня вперше вийшли на вулиці міста. Водійка щойно залишила машину в забороненому місці, - каже інспектор Костянтин Губиш.

Костянтин Губиш, інспектор з паркування: «Ми стаємо на крайню точку перехрестя, наводимо лазерним світловіддалеміром на автомобіль і він показує дійсну відстань від перехрестя. Він є в нас повіреним та сертифікованим. Автомобіль перебуває за 4 м від перехрещуваної частини, це є порушенням правил дорожнього руху. Водійка порушила ч.3 ст. 122 КУАП, а саме зупинилась ближче 10 м від перехрещуваної дорожньої частини. Тому їй буде залишено повідомлення під склоочисником автомобіля, за яким вона може сплатити даний штраф, або оскаржити його протягом 10 днів у суді. Водієві буде також надіслана рекомендованим листом за адресою проживання постанова про притягнення до адміністративної відповідальності.»

Інспектори на місці друкують повідомлення про порушення і залишають його під склоочисником автомобіля.

Юлія Сиротинська, директорка Департаменту муніципальної варти: «Виносять повідомлення і постанови безпосередньо на місці в цифровому форматі. На даний момент в Україні я не знаю, щоб хтось так працював. Зручний формат, тому що основи правопорушення – хто, чим, як вчинене, куди треба сплатити, як розглядається і, окрім того, в такій постанові є матеріали про те, що особа може сплатити штраф з 50-% знижкою в пільговий період протягом 10 днів.»

Власниця машини Іванна, яка не захотіла називати своє прізвище, каже: визнає, що порушила правила паркування.

Іванна, водійка: « В принципі, я добре ставлюся, я визнаю, що я порушила. Я це не врахувала, я тут завжди ставила і не враховувала те, що поворот, ставила перед знаком. Мушу заплатити, готова.»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа триває: екс-правоохоронця, який скоїв смертельну ДТП на Волині, звільнили під домашній арешт

Водія машини, який припаркувався ближче, ніж за 10 метрів від пішохідного переходу, інспектори не дочекалися.

Олександр Вавринчук, інспектор з паркування: «Ми виявили правопорушення, зафіксували його в режимі фотозйомки. І у зв’язку з тим, що водія не виявлено на місці порушення – в такому випадку залишено повідомлення водію, особі, яка керувала транспортним засобом, що притягнуто до адміністративної відповідальності. Штраф передбачає 255 гривень.»

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити