image
 |  9 27 Січня 2023 | 17:44

Луцькі муніципали борються зі стихійними сміттєзвалищами у місті

В рамках розпочатої масштабної роботи, метою якої є остаточне вирішення проблеми стихійних звалищ побутових відходів на вул. Львівська, що у м. Луцьку, сьогодні інспектори департаменту муніципальної варти Луцької міської ради, разом із співробітниками ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс», провели роботу з перевірки дотримання суб’єктами господарювання Закону України «Про відходи» та Правил благоустрою міста Луцька по вул. Львівській.

Про це інформує Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради, - пише ВолиньUA.

Зважаючи на те, що у місті гостро постала проблема несанкціонованого підкидання сміття окремими суб’єктами господарювання в контейнери для збору ТПВ на прибудинкових територіях, або ж просто нагромадження різнокольорових пакетів обабіч проїжджої частини дороги, що спричиняє утворення стихійних сміттєзвалищ, усі суб’єкти господарювання, не залежно від форми власності, зобов’язані заключити договори на вивезення побутових відходів з ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс».

26 січня 2023 року перевірено ряд суб’єктів господарювання по вул. Львівській щодо дотримання ними п.п. 3.1.2 та 3.1.5 Правил благоустрою міста Луцька, а саме: наявності укладеного договору на вивезення відходів згідно з вимогами чинного законодавства та наявності чітко визначеного місця для видалення і тимчасового розміщення відходів, контейнерів (ємкостей) для відходів.

В ході роботи, інспектори видавали приписи тим суб’єктам підприємницької діяльності, у яких були відсутні укладені договори з ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс».

Усіх суб’єктів господарювання, які не виконають умови приписів, буде притягнуто до адміністративної відповідальності згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено штраф у розмірі від 850 до 1700 грн.

Робота департаменту муніципальної варти в даному напрямку буде продовжена в усіх районах нашого міста, тому наполегливо просимо суб’єктів господарювання нашої територіальної громади не чекати приписів від інспекторів, а уже звертатися до ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» для отримання необхідних документів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити