image
 |  4 2 Червня 2022 | 22:31

Луцькі муніципали будуть інспектувати територію поблизу сміттєвого полігону

Однією з найгостріших тем в територіальній громаді є боротьба зі стихійними сміттєзвалищами. Такі ділянки засмічення утворюють самі ж мешканці на узбіччях доріг, ярах, лісопосадках, на територіях загального користування. Адже набагато легше викинути сміття біля річки чи в лісі, аніж здійснити належну утилізацію чи відвезти на полігон твердих побутових відходів. Хоча всі розуміють – це отрута для нашого здоров’я, небезпека для здоров’я наших дітей та й в цілому, такі стихійні «сміттєві острівки» загрожують погіршенням екології.

Про це пишуть луцькі муніципали на сторінці у facebook.

Отже, попереджаємо що інспектори департаменту муніципальної варти Луцької міської ради будуть проводити відпрацювання поблизу «Полігону твердих побутових відходів» в с. Брище, Луцького р-н., Волинської обл. У разі виявлення фактів засмічення території загального користування поблизу полігону твердими побутовими відходами, гіллям, зіллям, відходами будівельних матеріалів та іншим сміттям, інспектори будуть складати адміністративні протоколи згідно зі ст. 152 КУпАП, п.3 ч.1 ст.16 Закону України «Про благоустрій населених пунктів».

Штраф за вказане правопорушення складає від 340 до 1360 грн на громадян, від 850 до 1700 грн на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності.

Шановні мешканці громади, хочемо нагадати, що для прибирання стихійних сміттєзвалищ залучається спецтехніка, важка фізична праця робітників, а також кошти з міського бюджету, які могли піти на значно важливіші справи, особливо враховуючи сьогоденний дефіцит пального та важку ситуацію в Україні у зв’язку з війною. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити