image
 |  18 11 Червня 2020 | 23:05

Луцькі муніципали куплять ПЛР-тести на COVID-19 у приватній лабораторії

Інспекторам муніципальної варти Луцькради закуплять 43 ПЛР тести у приватного підприємства «ГЕМО МЕДИКА Луцьк».

Про це йдеться на сайті «Прозоро».

Департамент муніципальної варти закупить 43 штуки ПЛР тестів на COVID-19 у ТОВ «ГЕМО МЕДИКА Луцьк» на суму 43 000 гривень.

Відповідний договір підписали 26 травня 2020 року.

До слова, раніше повідомлялось, що у клініці «Гемо медика» за швидкий тест на антитіла лучанам доведеться заплатити 650 грн.

Лабораторний аналіз, який дає вже не тільки показник наявності чи відсутності перенесеного захворювання, а й кількісний результат та покаже на скільки імунітет стійкий до інфекції, вартує 500 грн.

Результат такого аналізу буде готовий впродовж 2 днів. Матеріал для тестування в обох випадках береться шляхом забору венозної крові. Також у клініці є можливість здійснити забір крові для тестування обома способами вдома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині – 52 нові випадки COVID-19, у лідерах знову – Володимир-Волинський район, є загибла

Абсолютно безкоштовно проводиться тестування у Волинському обласному лабораторному центрі. Як розповіла директорка Волинської обласної інфекційної лікарні Любов Серба, тестують тут пацієнтів з клінічними ознаками коронавірусу, пневмоніями і осіб, які контактували з тими, в кого підтверджені випадки.

Придбати швидкий тест на коронавірус можна чи не у кожній аптеці Луцька. Вартує він 490 грн.

Тест-системи використовують лише у лабораторіях. А експрес-тести можуть проводити будь-які лікарні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити