image
 |  5 10 Грудня 2020 | 16:38

Луцькі муніципали виграли Верховний суд (ФОТО)

Верховним Судом у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду постановою від 03.12.2020 року поставлено крапку у справі щодо законності розміщення кіоску підприємця Алгулієвої Джаміли Мухтар Кизи біля Автостанції №1 на вул. Конякіна, 39.

Про це інформує пресслужба луцьких муніципалів.

  Судом було визначено, що наявність будівельного паспорту на торговий кіоск не свідчить про те, що такий об’єкт є нерухомим майном. Окрім того, строк дії будівельного паспорту закінчився, а правовстановлюючі документи, передбачені чинним законодавством України, про право власності позивача на торговий кіоск на вул. Конякіна, 39 у м. Луцьку відсутні. Позивач здійснював підприємницьку діяльність із використанням тимчасової споруди, яка розташована на земельній ділянці, яка належить на праві комунальної власності Луцькій міській раді, без оформлення права користування такою земельною ділянкою.

  Зважаючи на розміщення тимчасової споруди без відповідної, оформленої в установленому порядку дозвільної документації, така в силу приписів законодавства вважається самочинно розміщеною тимчасовою спорудою, яка підлягає демонтажу, а тому рішення Виконавчого комітету Луцької міської ради від 07.10.2016 №620-1 «Про демонтаж тимчасової споруди на вул. Конякіна, 39» та дії Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради щодо демонтажу тимчасової споруди (кіоску), що знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Конякіна, 39, вчинені на виконання такого рішення є правомірними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волинському кордоні затримали пасажира з наркотиками (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити