image
 |  4 23 Травня 2019 | 10:16

Луцькі перевізники підвищують тарифи на 20%, бо пальне зросло на 13%

Луцькі перевізники ПП “АТП № 1”, ТзОВ ВТП “Санрайз”, ПАТ “Луцьке АТП 10701” та Луцьке підприємство електротранспорту обгрунтовують зростання вартості проїзду з 5 до 6 гривень підвищенням цін на пальне на 13%.

Про це стало відомо під час засідання виконкому Луцької міськради.

У плановому тарифі витрати на паливо розраховані із ціни дизельного пального 26 грн/л, відповідно до наданих підтверджуючих документів перевізників щодо фактичних закупівель пального. У діючих тарифах враховано вартість палива в розмірі 23 грн/л. Ріст ціни становить від 13 %, порівняно із врахованою у діючому тарифі.

Витрати на оплату праці водіїв розраховано із розміру мінімальної погодинної оплати праці в розмірі 32,58 грн із затвердженого на державному рівні мінімального розміру оплати праці за виконану місячну норму праці в розмірі 4173 грн, з урахуванням доплат та надбавок в розмірі 20 %. При цьому середня зарплата водія автобуса передбачена на рівні 7767 грн/міс.

Читайте також: На одній із вулиць Луцька «розсипається» зупинка (ФОТО)

Матеріальні витрати на мастильні матеріали для одного автобуса в рік зросли на 3 %, на шини — ріст становить 11 % (3515 грн/шт). Витрати на технічний огляд та усі види ремонтів автобусів враховано відповідно до діючих нормативів витрат на одне обслуговування та із зазначених закупівельних цін на запасні частини та матеріали, у розмірах підтверджених перевізниками.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити