image
 |  4 14 Липня 2020 | 20:44

Луцькі ресторатори готуються до карантинних послаблень. Хто їх контролюватиме? (ВІДЕО)

З 16 липня Луцькрада дозволила луцьким ресторанам і кафе працювати на повну. Відновлять роботу заклади громадського харчування з дотриманням протиепідемічних умов, за їх дотриманням стежатиме Держпродспоживслужба.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Останні три тижні у Луцьку перевіряли, як працюють літні тераси при кафе та ресторанах. Перевірили 42 заклади, - кажуть у Держпродспоживслужбі. Склали 4 протоколи про адмінпорушення.

Після відкриття внутрішніх залів, заклади громадського харчування перевірятимуть повторно.

«Може бути недотримання мінімально встановленої відстані між столиками у півтора метра, порушення з меню. Є вимоги, що меню має бути безконтактним», - каже начальник управління ГУ Держпродспоживслужби в області Назар Орел.

Як заклади громадського харчування готуються до відкриття і що про це думають Лучани, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

Ресторатори кажуть: правил карантину дотримуватимуться. Зі слів власника закладу харчування Романа Хорзова, бізнес потерпає від карантину.

«Збитки явні. Скільки вже можна? Ми не можемо утримувати цих людей без грошей і вони мусять працювати», - каже ресторатор.

У одному з найбільших ресторанів міста Суспільному розповіли: через карантин з роботи звільнилася третина персоналу. Тепер сподіваються, що працівники повернуться.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт розповів: рішення послабити карантин у закладах харчування прийняли через звернення самих рестораторів. Ситуація з поширенням коронавірусу у місті стабілізувалася. В разі, якщо у якомусь кафе чи ресторані зафіксують хворобу - заклад закриють.

Що відомо

- Ресторани та кафе в Луцьку, як і по всій Україні припинили роботу в березні через пандемію коронавірусу.

- Відновити роботу заклади харчування мали 10 червня. Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заборонила повне відновлення роботи кафе та ресторанів.

- 26 червня обласна комісія ТЕБ та НС, через складну ситуацію з поширенням коронавірусу обмежила роботу літніх майданчиків на Волині.

- Держслужба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів розповіла, що кожен четвертий заклад харчування в Україні порушує вимоги протиепідемічних заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 16 липня у Луцьку дозволять повноцінну роботу ресторанів та кафе

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити