image
 |  284 29 Липня 2024 | 23:31

Луцьким ЖЕКам грозить банкрутство?

Альтернативою підвищення тарифів на послуги ЖЕКів у Луцьку є значне скорочення кількості послуг, відмова від обслуговування будинків та банкрутство.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповів директор департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль.

"Ми дійшли до складної точки. Тарифи на послуги ЖЕКів потрібно піднімати. Але процедура їх підвищення складна. Потрібно перед цим отримати згоду від більшості мешканців будинку. Що є малореально і виглядає навіть абсурдно. Ми проводили багато зустрічей з жителями. Пояснювали ситуацію. Та згоди не отримали.

Зараз у нас дві альтернативи. Або піднімати тарифи. Або значно скорочувати обсяг наданих послуг. Мова йде про прибирання території та будинку, косіння трави, обслуговування ліфтів. Якщо тариф не підніметься, то й будинок обслуговувати не буде кому.

У ЖЕКах мала зарплата і дефіцит кадрів. Зросли ціни на все. Зарплати людям треба піднімати. Але немає коштів. Таким чином, доводиться або скорочувати їх кількість. Або ж ЖЕК буде обслуговувати тільки ті будинки, які погодилися на підняття тарифів. Інший варіант - ліквідація ЖЕКів", - окреслив перспективи Борис Смаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині провели поточні ремонти на трьох дорогах місцевого значення

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити