image
 |  0 11 Липня 2020 | 17:01

У Луцьку відкрили пам'ятну дошку Волинській кордонній бригаді УНР (ФОТО)

Прикордонники Луцького загону нині охороняють 545 кілометрів кордону з Республікою Польща та Республікою Білорусь на території двох областей – Рівненської та Волинської.

11 липня прикордонники відзначають 102 річницю, — йдеться на сайті Держприкордонслужби.

У Луцьку на стіні педагогічного коледжу відкрили пам’ятну дошку, де в 1918-1919 роках розміщувався штаб Волинської кордонної бригади Окремого корпусу кордонної охорони Української Народної Республіки.

Нині охорону кордону здійснюють 13 відділів прикордонної служби та мобільна прикордонна застава «Луцьк» в межах семи контрольованих прикордонних районів. Загін відповідає за сухопутну та річкову ділянку кордону.

Пропуск громадян через державний кордон на ділянці кордону здійснюється у 16 пунктах пропуску, 12 з яких – для автомобільного сполучення, 3 – для залізничного та один авіаційний.

З 7 квітня, у зв'язку із запровадженням карантину, на Волині працювали два міжнародних пункти пропуску. Це «Ягодин» на межі з Польщею та «Доманове» на українсько-білоруському кордоні.

Нині, в межах повноважень Луцького прикордонного загону відновили роботу міжнародні пункти пропуску «Ягодин» з Республікою Польща, «Доманове» та «Дольськ» з Республікою Білорусь. Інтерактивну мапу пунктів можна побачити на сайті Держприкордонслужби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «В хлопців немає води»: волонтери з Волині знову pятують аpмію (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити