image
 |  16 15 Липня 2019 | 18:46

Луцький ресторатор розповів, яким бачить сьогодні «Старе місто»

Відомий луцький ресторатор Олег Іванюк розповідає, що сьогодні «Старе місто» є тупиком та все робиться для того щоб його «затупичити».

Про це луцький ресторатор, співвласник луцької «Корони Вітовта» Олег Іванюк розповів в інтерв’ю «Першого».

Ресторатор розповідає, що нині «Старе місто» через планування міста є тупиком та вулиця Замкова насильно перекрита торговцями.

«У Старому місті у нас все, як Висоцького: «Коридори кончаются стєнкою, а тунелі виводят на свєт». Планування міста є таким, що там тупик. І останнім часом все робилося для того, щоб той тупик «затупичити». Якщо обхідна дорога, вулиця Замкова, йде навколо замку, то сьогодні вона насильно перекрита торговцями.Наприклад, у нас є парк. І було б логічно, аби ми з парку могли зайти в Старе місто. А можемо? Ні», - прокоментував Олег Іванюк.

Іванюк розповідає, яким для нього є Луцьк та спогадами про молоді роки тягне у минуле.

«Луцьк тягне мене не в майбутнє, а в минуле. І якщо ми говоримо про луцькі настрої і луцькі смаки, то це настрої і смаки моєї молодості і мого минулого. Кафе «Лакомка», в якому вся богема ввечері сиділа. Пили каву. Покійний Шишко читав вірші, поруч стояв Микола Кумановський, рухами махав і щось розказував. Оце смак тієї кави для мене смак Луцька».

«Ми жили в центрі і в дитинстві облазили всі ходи навколо замку. Це було цікаво. Таким було моє перше сприйняття Луцька. Ти ж знаєш, що писати: «Тут був Вася» недобре, а ми лазили під тими стінами і читали, наприклад: «Я ее люблю». І - тисячі вісімсот якийсь там рік. Й ти починаєш розуміти, що це не графіті, це – історія. І це такі дотики».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити