image
 |  18 29 Червня 2019 | 23:58

Луцький Центральний ринок - місце, де панує антисанітарія

Припорошені пилюкою, поряд зі смітником чи місцем де курять розміщенні візки м’ясників. Саме таким візками щодня працівники м’ясного відділу возять свої товари. Навіть, якщо вони їх і протирають, думаючи що дизенфікують, то продають його з прилавків, які мають сумнівну чистоту.

Про це ВолиньUA інформують очевидці.

Шматки м’яса, риба, домашній сир та молоко – на луцькому ринку ці продукти переповнюють прилавки і їх продають… не з холодильників. Кожен продавець нахвалює свій товар, запрошує покупців спробувати – все домашнє й натуральне! Тому деякі мешканці полюбляють купувати харчі саме на ринку. Мовляв, хтозна, що там на заводах розливають у пакети. Однак є люди, які побоюються закуплятися на ринку. Адже невідомо, чи господиня робить сир, доїть молоко та коптить рибу, дотримуючись санітарних норм.

До прикладу, м’ясні товари продають з рук, без будь яких санітарних вимог. Можливо до того продавець ходив в туалет, а потім знову приступив до торгівлі і сміливо тими брудними руками чіпає товар. Звісно купувати чи ні, це справа кожного. Але міркувати часом теж потрібно.

Нещодавно ми писали про те, як на Старому ринку в туалеті, саме поряд з м’ясним відділом торгували кавою. Бридко, але це важко пояснити контролеру ринку, який саме цим займається. А схоже дирекція ринку таку торгівлю схвалює.

Схвалюють очевидно таку атисанітарію і відповідні контролюючі органи, кожен із цих посадовців хоче собі отримати задаром привілегію в купівлі товару на ринку, а часом і задарма.

Окрім антисанітарії на ринках, також варто нагадати, що у місті продовжується стихійна торгівля продуктів “із землі”. Щоправда, з роками продавців обабіч ринків меншає.

Насправді розібратися хто, власне, відповідає за дотримання санітарних умов на ринках, а найголовніше – хто уповноважений перевіряти їх, виявилося нелегко.

Тобто, органи влади не мають впливу на те, що відбувається на території ринків Луцька, окрім муніципальної варти.

Ринки – це звісно добре, адже це місця де можна придбати свіжий товар, але у першу чергу, продавці самі мають дбати про санітарну гігієну та дбати про реалізацію товару на кращому рівні.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити