image
 |  9 22 Травня 2020 | 16:16

Луцький Університет «Україна» продовжує співпрацювати із провідними науковими закладами Литовської Республіки

Впродовж останніх років триває плідна співпраця Луцького інституту розвитку людини з науковцями Вільнюського та Клайпедського університетів, Національної академії наук Литовської республіки.

Про це інформує Луцький інститут розвитку людини Університету «Україна».

Професор кафедри інформаційної діяльності та туризму, доктор філологічних наук Зінаїда Олександрівна Пахолок – постійний учасник наукових конференцій, що організовує факультет гуманітаристики й освітніх наук Клайпедського університету. Публікує свої праці в наукових міжнародних збірниках Литви: «Res Humanitariae», «Logos», «Acta Linguistica Lithuanica». З. О. Пахолок почала вивчати литовську мову на літніх курсах у Вільнюському університеті, а в 2016/2017 р. пройшла там семестрове стажування.

Клайпедський університет

Важливою подією стала Міжнародна конференція «Мовне різноманіття у сучасному світі: мовна сила і престиж», яку спільно проводили Інститут литовської мови та філологічний факультет Вільнюського університету. Вона зібрала у литовській столиці науковців з 15 країн. Представником від України була професор Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна» З. О. Пахолок. Професорка отримала подяку за зміцнення звʼязків між Литвою і Україною, між Клайпедським університетом і Луцьким інститутом, за любов до литовської мови та культури.

 

Для кафедри інформаційної діяльності та туризму Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна» хорошою традицією став щорічний прийом литовських науковців на Міжнародній науковій конференції «Актуальні проблеми сучасної освіти та науки в контексті євроінтеграційного поступу». У 2017 р. серед іноземних учасників конференції був декан факультету гуманітаристики й освітніх наук Клайпедського університету професор Рімантас Балсис.

Представниці академічного Інституту литовської мови, доктори гуманітарних наук Аурелія Грітенене та Йоліта Урбанавічене завжди бажані гості в стінах нашого закладу.

Цього року наші литовські друзі теж візьмуть участь в Інтернет-конференції, що організовує Луцький інститут розвитку людини Університету «Україна», а також заявку на участь у конференції ми отримали й від доктора гуманитарних наук, доцента Клайпедського університету Асті Бальчюнене. А це означає, що наша співпраця продовжується, бо нам цікавий світ і ми цікаві світові.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити