image
 |  2 21 Вересня 2019 | 20:25

Луцький виш отримав грант на арт-релаксацію ветеранів АТО

Луцький національний технічний університет отримав грант на реалізацію проектів «Багатофункціональне середовище арт-релаксації “ART-TELL-ія”»; «Поговоримо про Центри». Ініціатива реалізується за підтримки Британської Ради в рамках Проєкту «Активні громадяни» (britishcouncil.org.ua).

Як інформує Volyn.in.ua, мета проєкту – створити середовище арт-релаксації та умов для відновлення психологічного стану ветеранів АТО/ООС, допомогти вибудувати їх економічну та соціально-психологічну стабільність арт-терапевтичними заняттями, для естетичної гармонізації особистості й сприяння формуванню нових життєвих стратегій розвитку.

Період реалізації проєкту: липень 2019 – 29 грудня 2019 

Партнери проєкту: Луцький національний технічний університет (м.Луцьк), ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет» (м.Маріуполь), Державний університет «Житомирська політехніка» (м.Житомир), ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад» (м. Нова Каховка), ГО «Молодіжний рух «Шифт» (м.Краматорськ).    

Цільова аудиторія – ветерани АТО/ООС, які не мають серйозних фізичних ушкоджень та поранень, які не потребують реабілітацію в спеціалізованих медичних закладах, але потребують професійного психологічного супроводу для зниження рівня ПТСР, ознаки якого не є відразу видимі.

Соціальний плив: Проєкт сприятиме стабілізації емоційної сфери (зниженню тривожності, агресивності), успішній адаптації для саморозвитку та самогармонізації цільової аудиторії та суспільства.

- Залучення ЗВО для вирішення та висвітлення соціальних питань, збільшить профілактичний та виховний вплив на громади локально (Волинська, Житомирська, Донецької та Херсонської областей) та глобально, що спиятиме забезпеченню сталого розвитку; 

- Формування соціальної відповідальності серед молоді шляхом залучення їх до роботи ЗВО партнерів проєкту на волонтерських засадах до реалізації арт-терапевнитчних занять під супервізією; організації та участі у виставках за проектом; 

- Створення мережі Закладів вищої освіти (ЗВО) та громадського сектору, які розробляють та впроваджуиь в свою діяльність новий елемент взаємодії із суспільством (трикутник «ЗВО-НГО- АТО»); 

- Постійно діюче арт-релаксаційне середовище стане осередком експериментальних мистецьких практик та експозиційним середовищем для результатів цієї роботи; 

Проект сприятиме підвищенню рівня естетично-психологічної культури, турботи про емоційне самопочуття і психологічне здоровʼя особи, групи, нації засобами художньої діяльності.

Що стосується проєкту «Поговоримо про Центри», періодом його реалізації є липень 2019 – січень 2020. Партнерами виступають: Луцький національний технічний університет м. Луцьк, ГО “Гармонія” м. Вінниця Благодійний фонд "Молода громада", м. Одеса Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр “Європейський клуб”. Отримувач гранту: Одеса Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр “Європейський клуб”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свободівець Мельничук «розніс» порошенківця Барну за фейковий націоналізм (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити