image
 |  0 27 Липня 2019 | 10:48

Луцький замок заростає чагарниками (ФОТО)

Замок Любарта заростає чагарниками та тоне у смітті. Місцева влада забула про його існування.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Відношення до замку Любарта, який відноситься до семи чудес України, можна зрозуміти коли підійти ближче до його мурів. Адже там Вам припаде в очі сміття від діяльності «Центрального ринку» та величезні зарослі чагарників, про які вже втомились говорити місцеві жителі та активісти.

Схоже на те, що ні місцевій владі, яку очолює Григорій Пустовіт, ні дирекції заповідника, якою вже декілька років керує Павло Рудецький, цілковито байдуже на долю історичного об’єкта.

Місцева влада Луцька розповідає про розвиток туризму, про його величезні потенціали, але спромоглась за ці роки лише активізувати проведення на території замку лише фестивалі їжі і нічого більше.

Саме таке ж відношення і до будинку місцевого скульптора Миколи Головання, об'єкт, який міг стати чи не головним туристичним місцем багатьох людей - також лишається на задвірках.

Прикро, але такі є реалії. Коли відомий український блогер, журналіст, Дмитро Щебетюк перевірив на доступність замок Любарта та дав свої рекомендації для поліпшення інфраструктури для людей з обмеженими можливостями. Однак, до цих порад місцева влада та керівництво заповідника «Старий Луцьк» досі не прислухалась.

Так і лишається бути на самоті із часом замок Любарта, який надалі перебуває забутим місцевою владою та відповідними чиновниками-краєзнавцями.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити