image
 |  2 12 Лютого 2019 | 17:03

Луцькрада годуватиме дітей у садочках сиром скандальної фірми

Управління освіти Луцької міської ради має намір укласти договір на постачання 41 тонни кисломолочного сиру в усі дитсадки міста і табір «Ровесник» (с. Забороль) із приватним підприємством «Лодомерія», яке дистриб’ютором, тож постачатиме продукцію не власного виробництва, а підприємства «Вівальді Д».

Хмельницька фірма «засвітилася» у скандалі через постачання фальсифікату замість сиру у дитсадки Чернігова, а неякісну сметану цієї фірми вилучали із магазинів на Вінниччині, - пише ВолиньPost.

Участь у конкурсі на постачання кисломолочного сиру у дитсадки міста взяли 5 підприємств. Це, зокрема, фізична особа-підприємець Бояновський Олександр Васильович, Приватно-орендне сільськогосподарське підприємство імені Шевченка (яке виготовляє «молочку» під торговою маркою «УгринівМолоко»), ТзОВ «РадивилівМолоко», ПП «КВІД КОМ» та вже згадане приватне підприємство «Лодомерія», яке і визнали переможцем торгів.

Натомість тендерну документацію ПП «КВІД КОМ» визнали такою, що не відповідає вимогам.

Очікувана вартість закупівлі 41 тонни сиру у приватного підприємства «Лодомерія» – майже 2,8 мільйона гривень.

Згідно з документацією, директором ПП «Лодомерія» є Владислав Вадимович Веремчук, який є і директором фірми «Тиверія», яка також займається поставкою «молочки» в навчальні заклади Луцька.

«Тиверія» - те саме підприємство, з яким пов’язують скандальні обшуки у луцьких ДНЗ та причетність до цього депутата Луцької районної ради Вадима Веремчука. Більше того, згідно з документацією підприємство «Лодомерія» має орендувати у фірми «Тиверія» автомобіль для поставки «молочки».

Та головне навіть не це. Вигравши тендер, «Лодомерія» весь рік має намір возити у луцькі дитсадки та табір «Ровесник» кисломолочний сир скандальної хмельницької торгової марки «Вівальді Д».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все краще дітям: луцькі освітяни замовили масло по 176 гривень за кіло

Зауважимо, що минулоріч, перевіряючи якість молочних продуктів у чернігівських дитсадках, виявили, що у кисломолочному сирі 18% жирності виробника «Вівальді Д» – 97 % рослинних жирів. Цей продукт фахівці визнали фальсифікатом і таким, що становить небезпеку для здоров’я. Більше того, вже цьогоріч спеціалісти Держпродспоживслужби у Вінницькій області виявили фальсифікат молочної продукції у магазинах Вінниччини, серед неякісної продукції – сметана «Вівільді Д».

У тендерному ж комітеті Луцької міської ради пропозицію «Лодомерії» визнали найбільш економічно вигідною, тож 8 лютого оголосили про намір украсти договір з вказаним підприємством. Отримати коментар з цього приводу у тендерного комітету Луцької міської ради поки не вдалося. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити