image
 |  4 27 Квітня 2020 | 16:15

Луцькрада підписала контракт з «Богданом» щодо постачання 29 нових тролейбусів (ФОТО)

Луцька міська рада підписала контракт з ДП "Автоскладальний завод № 1 "АТ "АК "Богдан Моторс" щодо постачання 29 нових тролейбусів.

Про це інформує Перший заступник голови Луцькради Григорій Недопад на сторінці у facebook.

"Підписано контракт щодо постачання 29 нових тролейбусів між Луцькою міською радою та ДП "Автоскладальний завод № 1 "АТ "АК "Богдан Моторс". Для придбання нових тролейбусів з боку Луцької міської ради зроблено все аж до підписання контракту із постачальником. В міському бюджеті передбачено необхідні для цього кошти. Наступний крок – за Європейським інвестиційним банком, який повинен здійснити перший фінансовий транш в Україну. Після цього, протягом 20 тижнів, має відбутися перша поставка тролейбусів. Сподіваємось, кредитор не відтягуватиме переведення коштів, попри карантин та кризове фінансове становище у світі, і восени лучани будуть користуватися новими і комфортними тролейбусами.

Нагадаю, передбачено поетапну передачу тролейбусів Луцьку партіями по шість одиниць. Першу партію плануємо отримати у вересні. В цілому тролейбусний автопарк Луцька отримає 29 нових і сучасних низькопідлогових 12-метрових тролейбусів. Кожен із них буде обладнано кондиціонерами, usb-портами для заряджання мобільних пристроїв. Нові тролейбуси – тихі, екологічні й економічно вигідні, вони споживатимуть удвічі менше електроенергії. Один такий тролейбус замінить орієнтовно 2,5 маршрутки. Тролейбуси матимуть оригінальний дизайн і маркування, що по стилю відповідатимуть Луцьку. Уже починаємо працювати над наступною фазою іншого міжнародного інвестиційного проєкту, що забезпечить можливість придбати ще 30 тролейбусів, 5 із яких будуть оснащені автономним ходом", - йдеться у дописі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити