image
 |  2 8 Липня 2019 | 23:31

Луцькрада розповіла про ситуацію зі смородом у місті

За результатом моніторингу звернень до групи оперативного реагування за 5-7 липня 2019 року надійшло 44 скарги громадян. 90% звернень надійшло з південно-західного району міста, де на прилеглій до міста території Боратинської сільської ради розміщені поля фільтрації ПАТ “Гнідавський цукровий завод”.

Про це йдеться на сайті Луцькради.

Тимчасовою робочою комісією з метою перевірки можливих джерел смороду проведено обстеження каналізаційних очисних споруд на територіях прилеглих селищних рад та ОТГ у с. Княгининок, Підгайці, Липини. Очисні споруди в цих населених пунктах не відповідають екологічним вимогам. Очистка стоків здійснюється простим фільтруванням через ґрунт. Асенізаційний транспорт зливає стоки просто на ґрунт, поруч з так званими очисними спорудами, що викликає стійкий неприємний запах фекалій.

Представниками ЛСКАП “Луцькспецкомунтранс” за участі депутатів Луцької міської ради проведено перевірку скарг на неприємні запахи в районах приватної забудови у мікрорайоні Вишків на вул. Заньковецької, Вахтангова. Виявлено незаконні підключення та злив нечистот у мережі зливової каналізації від будинків №13, 15, 27 на вул. Заньковецької, від буд.№43-45, 23, 37, 69, 21, 51 А на вул. Вахтангова. Складено акт про виявлені порушення та передано справу до адміністративної комісії міської ради для притягнення винних осіб до відповідальності.

Представники тимчасової робочої комісії розгорнули широку інформаційну кампанію з висвітлення екологічної проблеми неприємних запахів у Луцьку. Неодноразові виступи на телебаченні, публікації на офіційному сайті та соціальних мережах, виїзне засідання тимчасової комісії із запрошенням представників 22-ох ЗМІ на очисні споруди ПАТ “Гнідавський цукровий завод” (поля фільтрації, що в районі вул. Львівської ) сприяють інформуванню громади міста про реальний стан наболілої екологічної проблеми смороду у місті.

Головним управлінням Держпродспоживслужби у Волинській області підготовлено План заходів з виявлення та усунення ймовірних джерел смороду на території міста Луцька та прилеглих до міста сіл Луцького району.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити