image
 |  0 26 Листопада 2018 | 11:48

«Луцьктепло» додатково має сплатити 12 мільйонів боргу

У відповідь на крок назустріч – погодження тексту мирової угоди між «Луцьктеплом» і фірмою-прокладкою «Тепелен» – остання вимагає підписання документу з затвердженням графіку виплати боргу, починаючи з листопада 2018 року, аби могти додатково стягнути з комунального підприємства 12 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 26 листопада, - пишуть Волинські новини.

Директорка ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна нагадала, що текст мирової угоди між підприємством і фірмою «Тепеленом» було погоджено на сесії міськради, яка пройшла в жовтня. У тексті угоди зазначено, що борг підприємство почне виплачувати з січня наступного року. 

Угоду поки не підписано. Як зазначила Валентина Малютіна, мирову угоду затверджують у судовому порядку. Йдеться про виплату боргу у 23 мільйона гривень протягом 52 місяців за гарантії Луцької міської ради. 

«Тепелен», своєю чергою, вимагає перенести графік виплати боргу, починаючи з листопада цього року. Таким чином фірма хоче стягнути з «Луцьктепла» ще 12 мільйонів гривень. 

«Це відкритий шантаж. І мені це не подобається, вийде, ніби ми підпишемо угоду заднім числом», – сказав голова комісії, депутат Борис Смаль. 

Депутат Павло Данильчук нагадав, що минулої сесії виступав проти погодження тексту мирової угоди й закликав колег не голосувати за відповідний проект рішення. 

Депутати не підтримали проект рішення, а на наступну комісію хочуть запросити представників фірми «Тепелен» і повноваженого управлінця міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція Волині розпочала кримінальні провадження щодо порушення громадського порядку на «Ягодині»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити