image
 |  16 21 Квітня 2023 | 12:51

Луцьку дозволили придбати ще 30 тролейбусів за підтримки ЄБРР

На засіданні Керівного комітету проєкту «Міський громадський транспорт України II», яке відбувалося під головуванням заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури з питань європейської інтеграції Анни Юрченко 19 квітня було ухвалено рішення про затвердження субпроєкту «Оновлення тролейбусного парку м. Луцька» з обсягом фінансування від Європейського інвестиційного банку в сумі 6,33 млн євро.

Це фактично останнє погодження, необхідне для повноцінного старту проєкту, - пише ВолиньUA.

Невдовзі буде оголошено тендер на закупівлю 30 - ти нових тролейбусів, 6 з яких матимуть електричні установки автономного ходу. Це дозволить здійснювати тролейбусні перевезення навіть у тих місцях, де відсутня контактна мережа.

Оновлення наявного парку електротранспорту дозволить ефективно використовувати маршрутну мережу нашої громади, замінити залишок старих тролейбусів та автобуси з двигунами внутрішнього згорання на екологічно чистий та комфортний електротранспорт, підвищить комфорт та зручність пасажирських перевезень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку через будівництво розвозять бруд по дорозі (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити