image
 |  4 2 Жовтня 2019 | 15:49

Луцьку «Фронтеру» відвідають два письменника з Польщі

4-6 жовтня у Луцьку відбудеться ІІ Міжнародний фестиваль «Фронтера». Серед гостей – письменники з Польщі, які презентуватимуть свою творчість волинянам.

Про це інформують організатори.

Під час літфестивалю «Фронтера» в гостей є нагода познайомитися з сучасними авторами, які живуть та працюють у сусідній Польщі. Організувати зустріч з двома відомими письменниками з Польщі Мачеєм Робертом та Конрадом Янчурою вдалося за підтримки Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку.

Неординарний письменник, який приїде до Луцька, Конрад Янчура. Автор оповідань, журналістських статей і критичних текстів. Донедавна жив у Бухаресті, зараз — у Катовіце.

Під час фестивалю «Фронтера» він презентуватиме книгу «Контрабандисти» — свій перший прозовий дебют, який вийшов друком у видавництві «Korporacja Ha!art». В Україні роман виходить у видавництві «Крок».

«Контрабандисти» Янчури — особливий для мене переклад. Шикарна історія, пропахла смаком прикордонної провінційності, вічними «історичними» розбірками між українцями та поляками, яких єднає кордон, як би це дивно не звучало», — ділиться перекладач роману, український письменник Юрій Матевощук.

Презентація роману відбудеться 4 жовтня ГаРмИдЕр ангар-stage (вул. Залізнична, 9) о 19 годині.

На фронтерівців чекає ще одне літературне відкриття. Мачей Роберт – поет, літературний та кінокритик, редактор. Автор семи поетичних збірок та книги про кіноадаптації прози Богуміла Грабала. Лауреат нагород Польського товариства видавців книг та журналістського «Золотого пера», фіналіст міжнародної літературної нагороди імені Віслави Шимборської.

Вірші українською переклав Андрій Любка, який й модеруватиме презентацію. Поетичні читання відбудуться 6 жовтня у Музеї Cучасного Українського мистецтва Корсаків) (вул. Карбишева, 1) о 13:15.

Квитки: bit.ly/2MpscMB та в книгарні "Освіта" (просп. Волі, 2).

Організатори фестивалю: Луцька міська рада, ГО «Мистецьке об’єднання «Стендаль», громадський діяч Роман Бондарук.

Партнери: Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку, управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА, РЦ «Промінь».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити