image
 |  167 4 Липня 2024 | 08:23

Луцьку поки що не загрожує наплив мігрантів з Азії та Африки

Наразі для Луцька немає підстав турбуватися про масову міграцію людей з Азії та Африки. Про це йшла мова під час обговорення Стратегії розвитку Луцької громади на період до 2030 року.

Депутат Луцької міськради Володимир Пшибельський (фракція ВО "Свобода") зауважив, що з боку центральної влади та деяких експертів вже лунають думки, що в Україну потрібно завезти 1 чи 2 мільйони мігрантів.

"Сумний приклад країн Європи свідчить: мультикультарізм зазнав краху. У багатьох державах утворилися цілі анклави ментально чужого населення з абсолютно іншим світоглядом. Виросла злочинність. Зросла соціальна напруга в суспільствах. Ми маємо врахувати ці обставини, плануючи наш розвиток. І максимально працювати над поверненням українців", - зазначив Володимир Пшибельський.

Експерт Олександр Солонтай погодився, що це дійсно велика проблема, яка має місце у сучасній Європі. Але наразі Луцьку вона не загрожує. Він бачить розвиток міста як достатньо заможної громади без великих промислових підприємств, але з наукоємними виробництвами. Тому якщо до Луцька і приїжджатимуть вихідці з інших культур, це будуть інтелектуальні прошарки. Що значно зменшить ризики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку великий дефіцит чоловічого населення

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити