image
 |  2 28 Квітня 2021 | 16:04

Луцьку потрібно взяти ініціативу збереження та реставрації історичних пам'яток у cвої руки, - депутат

Луцьк має взяти ініціативу зі збереження та реставрації історичних пам'яток у місті у свої руки.

Про це під час сесії Луцької міськради заявив депутат від ВО "Свобода" Андрій Білан.

Обранець громади звернув увагу на поганий стан історичного будинку по вулиці Йова Кондзелевича,5, де міститься музей братства.

"Ця будівля перебуває на балансі різних власників. Серед них - обласна адміністрація в особі дирекції історичного заповідника. Якщо з боку Луцька спостерігається бажання привести будинок до належного ладу, то ця ініціатива просто блокується байдужістю інших власників. Тому вважаю за потрібне напрацювати звернення до Волинської ОДА, аби передати частину цього будинку в комунальну власність. Це значно спростить реставраційні роботи. Також закликаю відділ охорони культурної спадщини активніше реагувати на такі питання. Луцьк має взяти ініціативу збереження та реставрації історичних пам'яток у cвої руки", - зазначив депутат Андрій Білан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мета створення «Медичного об'єднання МТО» - поставити пацієнта у центр уваги, - депутат Луцької міськради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити