image
 |  90 26 Вересня 2024 | 21:04

Львівські лікарі прооперували хлопчика з Волині з рідкісною пухлиною

Урологи Центру дитячої медицини (лікарня «Охматдит») успішно прооперували 10-річного мешканця Волині з рідкісною пухлиною яєчка. Такі утворення небезпечні тим, що можуть вплинути на статевий розвиток дитини і перероджуватись у злоякісні.

Про це пише zaxid.net, пише  ВолиньUA.

Родина хлопчика з Волині. До уролога за місцем проживанням батьки 10-річного Станіслава звернулися, коли помітили у сина почервоніння на статевому органі. Під час огляду лікар виявив затвердіння. Болю та інших скарг у хлопчика не було. МРТ-обстеження показало, що дитині потрібне хірургічне втручання, тож його скерували до львівських урологів, повідомили у лікарні.

У лікарні хлопчику провели необхідні обстеження і поставили діагноз: дермоїдна кіста правого яєчка. «Це одне з доволі рідкісних захворювань чоловічих статевих органів. Захворювання може прогресувати та вплинути на статевий розвиток дитини. Такі утворення можуть перероджуватися і у злоякісні», – кажуть у лікарні.

Тож дитину почали готувати до операції. До операційної команди увійшли уролог Андрій Поцюрко, хірург Микола Микита і операційна медсестра Любов Горак. Операція пройшла успішно. Гістологічне дослідження, яке провели після операції, підтвердило поставлений урологами діагноз. Надалі хлопчик буде під наглядом лікарів Центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Нововолинську: постраждав пішохід

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити