image
 |  0 17 Січня 2019 | 14:16

Львівський суд скасував заборону на російську мову

Львівський окружний адміністративний суд скасував рішення Львівської облради про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту.

"Мораторій на російськомовний культурний продукт скасований. Тільки що. За моїм позовом. Рішення Львівського адміністративного суду", - написав у соцмережі позивач Сергій Іванов-Малявін, колишній шеф-редактор ВД "Галицькі контракти".

На сайті Львівського окружного адміністративного суду в списку справ на 16 січня значиться справа "про визнання протиправним і нечинним рішення". Позивачами зазначені: громадська організація "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір - право народу", Сергій Іванов-Малявін, Роман Лихачов. Відповідач - Львівська обласна рада. Суддя - Зіновій Гавдик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська облрада ввела мораторій на публічне використання російськомовного продукту

Рішення "встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Львівської області до моменту повного припинення окупації території України" було схвалено 18 вересня 2018-го депутатами Львівської облради.

Депутати рекомендували органам місцевого самоврядування області прийняти аналогічні рішення щодо введення на відповідній території мораторію на публічне використання російськомовного продукту в будь-яких формах до моменту повного припинення окупації території України.

У рішенні Львівської облради зазначається, що депутати прийняли його "щоб уникнути ескалації напруженості в суспільстві та недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі; для захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора і подолання наслідків тривалої мовної русифікації; беручи до уваги численні звернення патріотичних і ветеранських громадських організацій".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити