image
 |  2 23 Січня 2022 | 19:10

Львівський заклад безкоштовно пригощатиме громадян Британії

Таким способом у винарні "Фабрика Корків" дякуватимуть британцям за військову допомогу їх держави Україні.

Про це повідомили на сторінці винарні у facebook.

“Ми, українці, вдячна нація, а тому Винарня пригощає кожного гостя з Великобританії наливкою. Це наша скромна подяка!”— кажуть у закладі.

Щоб отримати напій безкоштовно, треба лише показати документ, що підтверджує громадянство. Зазначається, що така акція триватиме до кінця зими.

На питання, чому саме Британія, у закладі відповіли “Ділу”, що “їх вклад (у постачання зброї — ред.) особливий”.

Зауважимо, з 2022 року Велика Британія почала постачати Україні легкі протитанкові озброєння. Першу партію гранатометів і невелику кількість британських військових, які навчать українських колег їх використовувати, доправили до Києва 17 січня цього року. Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

“Це не стратегічні озброєння і вони не становлять загрози для Росії. Вони для самооборони”, – заявив Воллес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бабусі Ганни, яка живе посеред поля на Волині, здійснилася мрія (ВІДЕО)

За повідомленнями ЗМІ, українська армія отримала протитанкові гранатомети NLAW із ефективною дальністю стрільби до 800 метрів.

Тим часом Велика Британія не виключає, що збільшить кількість зброї, яку передасть незабаром Україні. Про це розповів в інтерв’ю The Daily Mail Бен Воллес. За його словами, Британія вже надіслала до України 2000 протитанкових гранатометів.

“Об’єднане королівство рішуче налаштоване стояти пліч-о-пліч з Україною, підтримувати її суверенітет та спільні інтереси. Ми вже вісім років допомагаємо їм розбудовувати оборонні можливості й вирішили збільшити цю допомогу на тлі російської агресії”, – зазначив міністр.

Крім того, від Великої Британії Збройні сили України отримали колісний протимінний трал SPARK. Він призначений для очищення шляхів руху військових колон від вибухонебезпечних предметів.

Втім, як зазначив британський віцепрем’єр Домінік Рааб, “вкрай малоймовірно”, що Британія відправить свої війська до кордону з Росією.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити