image
 |  0 3 Січня 2019 | 14:19

Львів'янин помер після укусу комара

Сьогодні у лікарні помер 43-річний львівський бізнесмен. Перед новим роком у нього діагностували тропічну малярію.

"Чоловік 23 грудня повернувся до Львова з Конго, а 27 грудня звернувся до інфекційної лікарні по допомогу. У нього підвищилася температура, виникли лихоманка, озноб, головний біль, біль у м'язах, слабкість. Медики діагностували найважчий вид малярії - тропічну. Невдовзі пацієнт впав у кому, перебував на штучній вентиляції легень. У нього різко погіршилися всі показники і у четвер, 3 січня, о 8:40 він помер", - говорить паразитолог львівського обласного лабораторного центру Елла Матіяш, - повідомляє zaxid.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, як алкоголь може зашкодити на холоді

Малярія - це інфекційне захворювання, що характеризується гострим, а інколи затяжним перебігом, періодичними підвищеннями температури тіла, збільшенням печінки, селезінки. Є чотири види цієї хвороби, найбільш важкою є тропічна малярія, що у 40% закінчується смертю. Захворювання передається від хворої до здорової людини через укуси малярійних комарів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити