image
 |  5 7 Травня 2019 | 16:07

Маєток, елітні авто, ресторан: показали, як живе топ-чиновник «Укроборонпрому»

Заступник керівника "Укрспецекспорту" Павло Старинець приховав від декларування позашляховики, великий особняк і елітний ресторан. Про це, посилаючись на розслідування Валерії Іванової для програми "Наші гроші з Денисом Бігусом", повідомляє ресурс Bihus.Info.

Павло Старинець - заступник директора оборонного держпідприємства "Укрспецекспорт". Ця компанія і її дочірні підприємства мають виняткове право експортувати військову техніку і зброю.

В ході розслідування журналісти встановили, що незадекларований будинок має площу 630 кв м.

Він записаний на матір Старинця, яка вже на пенсії, колись вона працювала в НБУ. Її чоловік вже близько десяти років не має власного бізнесу, він теж пенсіонер. На питання журналістів про походження грошей, мати чиновника запевняла, що її чоловік заробив на цей будинок в 90-ті роки, будуючи курники.

Також крім елітного особняка в родині є і кілька автівок. Так, серед них - LAND ROVER DISCOVERY SPORT.

Ціна такої машини у офіційного дилера становить півтора мільйона гривень. Журналісти помітили під будинком чиновника ще одну таку ж машину тільки з іншими номерами. На обох "сімейні" номери чиновника "7877", тільки з різними буквами. Аналогічні висять на його старій машині Honda, яка значиться в декларації. На подібних номерах їздить і його робоча машина Toyota Highlander.

Ще чиновник володіє і рибним рестораном під назвою "Фішер".

Він записаний на Сергія Коваленка, який працює в інтернет-провайдері "Кабель-Воля". За даними сайту Work.ua - ще в березні цього року, нібито власник елітного ресторану шукав роботу на 20 тис грн. У тому ж резюме зазначено, що в останні роки він працював в колл-центрі телекомунікаційного провайдера "Воля".

"У соцмережі "Однокласники" батько чиновника - Віктор Старинець, вказав рідну сестру Сергія Коваленка своєю племінницею, а вона відповідно його дядьком. Отже, номінальний власник ресторану ''Фішер" і Павло Старинець - родичі", - йдеться в повідомленні.

Павла Старинця призначили на посаду заступника глави "Укрспецекспорту" в червні 2018 року, до цього він працював помічником заступника ДП, а також в дочірньому підприємстві "Спецтехноекспорт". Зараз ДП "Укрспецекспорт" і його дочірні підприємства фігурують в десятках кримінальних проваджень. Чиновників українського спецекспортера підозрюють в легалізації доходів отриманих злочинним шляхом, службове підроблення, зловживанні службовим становищем, привласнення і розтрату майна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити