image
 |  0 28 Травня 2021 | 11:30

Махінації у Держгеокадастрі позбавили Луцьк мільйонних надходжень від оренди землі площею понад 220 гектарів

Держгеодакастр незаконно без проведення аукціону поновив договори оренди землі сільгосппризначення площею понад 220 гектарів на території Луцької громади.

Про це йшла мова під час сесії Луцької міськради.

Депутатка від ВО "Свобода" Алла Жупанюк направила запит міському голові Луцька Ігорю Поліщуку щодо незаконності поновлення договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області, які мали б бути передані Луцькій міській територіальній громаді.

Мова йде про земельні ділянки площею 47, 97 та 73 гектари. Ці земельні ділянки всупереч чинному законодавству не були передані з державної до комунальної власності та не були виставлені на земельні торги у формі аукціону. Таким чином, Луцька місцева територіальна громада недоотримала до бюджету чималі кошти. Адже результати аукціонів, що відбулись у Волинській області у 2021 році, вказують на те, що запропонована переможцями аукціонів орендна плата в рази перевищує 12% від нормативно-грошової оцінки земельних ділянок, яку, як орендну плату будуть сплачувати орендарі, з якими Головне управління Держземагентства у Волинській області поновило вищевказані договори оренди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині священик МП організував незаконні розкопки: поліція не бачить злочину

Депутатка просить міську владу вжити заходів щодо розірвання договорів оренди, а саме:

- Договору оренди землі від 18.06.2014 року, укладеного між Головним управлінням Держземагентства у Волинській області та Волошенюк Ольгою Іванівною, який зареєстрований в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 27.06.2014 року;

- Договору оренди землі від 18.06.2014 року, укладеного між Головним управлінням Держземагентства у Волинській області та Кухаруком Віктором Олексійовичем, який зареєстрований в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 27.06.2014 року;

- Договору оренди землі від 18.06.2014 року, укладеного між Головним управлінням Держземагентства у Волинській області та Горобцем Василем Вікторовичем, який зареєстрований в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 26.06.2014 року.

Наступним кроком має стати передача відповідних земельних ділянок з державної власності у комунальну власність Луцької територіальної громади і проведення земельних торгів у вигляді аукціону з продажу права оренди.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити