image
 |  0 21 Березня 2018 | 13:16

Майже півмільйона українців оплачують проїзд у транспорті електронними квитками

З початку 2018 року електронними квитками у міському транспорті за технологією QR-кодів оплатили поїздки понад 435 тисяч українців.
Про це повідомляє прес-служба Приватбанку.
На сьогодні оплата проїзду в трамваях і тролейбусах за допомогою смартфону працює в міському транспорті 18 українських міст.
Стартувавши на початку 2017 року у Львові, проста й доступна технологія оплати проїзду через смартфони вивела місто у лідери за обсягами використанні е-квитків - з початку року там продано понад 300 тисяч QR-квитків.
У Дніпрі нарахували вже понад 50 тисяч користувачів електронного квитка.
Третє місце за рівнем смартизації громадського транспорту посідає Миколаїв, де такою послугою з початку року скористувалися майже 35 тисяч пасажирів.
Нагадаємо, Тернопіль запустив безготівкову оплату в громадському транспорті.
Так, до прикладу, в Житомирі, який став першим містом в Україні, де в комунальному наземному транспорті можна сплатити безконтактними картками, з вересня 2017 року по теперішній час середньомісячний приріст активних користувачів послуги сягає 50%, і ця динаміка зберігається.
Нагадаємо, Київська влада обіцяє маршрутки з обладнанням для е-квитка вже влітку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити