image
 |  5 24 Вересня 2019 | 20:23

Малі міста - великі враження. Князівський шлях до трону

Найпотужніша ініціатива культурної децентралізації "Малі міста – великі враження" цьогоріч стартувала у травні. Адміністрація Державного історико-культурного заповідника "Стародавній Володимир" спільно з відділом проєктної діяльності Володимир-Волинської міськради перемогли в даному конкурсі з проектом "Князівський шлях до трону".

Метою проекту «Князівський шлях до трону» є інтеграція пам’ятки археології національного значення городище «Вали» у громаду Володимира-Волинського, шляхом забезпечення належних умов для проведення культурно-масових та мистецьких заходів на території пам’ятки та включення її у туристичні маршрути міста.

На території пам’ятки 23 вересня розпочинається перший пленер різб'ярів у Володимирі-Волинському. Учасники пленеру мають завдання відтворити 5 волинських князів та змайструвати найбільший в Україні трон. У пленері беруть участь 6 кращих різьбярів із Рівненщини, Одещини, Івано-Франківщини та Волині, серед яких є місцеві майстри – Сергій Ничипорук, Олег Дубинчук, Андрій Ничипорук.

По завершенню пленеру відбудеться офіційне відкриття, представлення пленерних робіт, заплановано і проведення нічних та денних театралізованих екскурсій. Таким чином даний проект покаже значимість пам’ятки та колосальну потребу в її реконструкції та відтворенні у найкоротші терміни, для того щоб Вали, котрі в давнину були серцем міста, мали нове життя і ще простояли не одну тисячу років. Бо яку історію по собі залишимо ми - так про нас і пам'ятатимуть нащадки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історична Волинь: як виглядала міська мастерня з ремонту взуття століття тому

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити