image
 |  169 26 Вересня 2024 | 10:36

Мама загиблого Захисника з Володимирської громади просить присвоїти йому звання Герой України

На сайті Президента зареєстровано петицію про присвоєння звання Герой України (посмертно) нашому земляку, старшому солдату Владиславу Троцюку.

Про це інформує сайт Володимирської громади.

12 травня 2024 року 26-річний мешканець села Ласків, старший солдат Троцюк Владислав Валентинович загинув від вибухової травми під час артилерійського обстрілу поблизу н.п. Першотравневе Куп’янського району Харківської області. Протягом чотирьох місяців вважався зниклим безвісти, оскільки потрібно було встановити його особу за допомогою ДНК-експертизи. Поховали полеглого Захисника з усіма військовими почестями на кладовищі у рідному селі Ласків 19 вересня.

“Маю всі підстави вважати, що мій син цілком на це звання заслужив. У листопаді 2017 року Троцюк Владислав Валентинович вступив до лав Збройних Сил України на основі контракту, з гідністю боронив територіальну цілісність нашої Держави на сході країни, а саме у Луганській області. Має численні нагороди та відзнаки. Користувався повагою і авторитетом серед побратимів, беззаперечно виконував бойові завдання та накази, постійно вдосконалював свої бойові навички. 25.02.2022, мій син, не чекаючи повістки, сам пішов до ТЦК, одразу відправившись на війну. Боронив Державу у Київській та Харківській областях, брав участь у звільненні Харківської області, мав поранення, але після реабілітації одразу повернувся у стрій”, – йдеться у тексті петиції, автором якої є мама загиблого солдата Ольга Калич.

Підтримати петицію можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втратив ноги і пережив клінічну смерть: воїн з Луцька переміг у забігу на візках

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити