image
 |  4 22 Січня 2023 | 10:18

Маразм міцнів: лукашенко покатав "ДНРівця" на інвалідному візку по льоду

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко покатав по льоду пораненого бойовика «ДНР» в інвалідному візку який воював за Росію. Відповідне відео поширила білоруська пропаганда.

Про це повідомляє моніторингова група «Білоруський Гаюн».

У повідомленні йдеться, що бойовика нібито звати Павло Прохоренков. Він служив у «Народній міліції ДНР» вже більше 5 років. У квітні 2022 року він підірвався на міні, втративши одну ногу, і серйозно пошкодив іншу.

Представники моніторингової групи з'ясували, що його вже не раз використовувався у пропагандистських роликах кремлівських ЗМІ. Відтак, йому та його родині дадуть громадянство Білорусі. Що змусило його покинути окупований Донбас - невідомо.

«Минулого року він дав інтерв'ю прокремлівському виданню Супутник, де заявив, що впевнений, «незабаром завдяки спеціальній військовій операції РФ в Україні в Донецьку запанує світ, тільки поки треба з коренем вирвати це все погано, яке сюди намагається забратися, дістатися і викорінити російський народ», - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські гелікоптери Sea King - вже в Україні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити