image
 |  5 6 Листопада 2019 | 16:13

Мар’янівська ОТГ ризикує не перейти на прямі міжбюджетні відносини з держбюджетом

102 об’єднані територіальні громади ризикують не перейти на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом у 2020 році. Серед них і Мар’янівська ОТГ, що на Волині.

Про це йдеться на сайті ОТГ Асоціація.

Мар'янівська об'єднана територіальна громада увійшла в перелік громад, які відсутні в перспективних планах та не визнані спроможними.

Слід зазначити, що до складу цієї громади входять такі селищні ради:

  • Мар’янівська селищна рада
  • Бранівська сільська рада
  • Бужанівська сільська рада
  • Цегівська сільська рада

Асоціація об’єднаних територіальних громад звернулася до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету та Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з проханням вирішити питання встановлення прямих міжбюджетних відносин для об’єднаних територіальних громад, вибори в яких відбулися чи відбудуться в 2019 році.

Читайте також: Після звернення Волинської облради Зеленський «заліг на дно»

Пропонується включити до додатку № 5 проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» (реєстр. № 2000) усі об’єднані територіальні громади, перші місцеві вибори в яких відбулися/відбудуться у 2019 році, та доповнити законопроект статтею 30 такого змісту:

«Стаття 30. Установити, що у 2020 році, як виняток з положень пункту 21 частини першої статті 2 Бюджетного кодексу України, встановлюються відносини між державним бюджетом та бюджетами тих об’єднаних територіальних громад, місцеві ради яких набувають повноважень за результатами перших місцевих виборів, що відбулися/відбудуться у 2019 році».

Сьогодні 79 об’єднаних територіальних громад відсутні в перспективних планах формування територій громад областей, це зумовлено формальним фактом, що обласні ради зволікають з прийняттям рішень про схвалення перспективних планів формування територій громад областей. Ще 23 об’єднані територіальні громади передбачені перспективними планами формування територій громад областей, але не визнані спроможними (вибори відбудуться в грудні 2019 року).

Громади, які пройшли шлях добровільного об’єднання, потребують всебічної підтримки для їх становлення і розвитку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити