image
 |  103 7 Лютого 2024 | 09:18

Масована ракетна атака по Україні: У Миколаєві є загиблий та пошкоджені будинки у Києві горить багатоповерхівка

У Миколаєві у результаті російської ракетної атаки одна людина загинула, є поранені, пошкоджені житлові будинки, водопровідні та газові мережі, повідомив міський голова міста Олександр Сєнкевич.

Про це повідомив Сєнкевич у Telegram.

"Є пошкоджені житлові будинки. Близько 20 з них − без дахів. Пошкодження газових і водопровідних мереж − комунальники вже ліквідовують. Є поранені".

За його словами, одна людина госпіталізована, іншим надали допомогу на місці.

Мер підкреслив, що будівельні бригади вже виїхали на місця, і пообіцяв, що людям нададуть всю необхідну допомогу.

Згодом Сєнкевич повідомив, що чоловік, якого госпіталізували після обстрілу, помер у реанімації. У нього були важкі мінно-вибухова та черепно-мозкова травма.

У Києві через ракетну атаку в Дніпровському районі постраждали 2 людини, уламки збитої ракети пошкодили дві високовольтних лінії, залишивши частину споживачів без електроенергії.

Про це повідомляє міський голова Києва Віталій Кличко.

"Внаслідок ворожої атаки уламками ракети в столиці пошкоджені дві високовольтних лінії. Частина споживачів на лівому березі наразі без електроенергії".

Також внаслідок ворожої атаки пошкоджено магістраль теплопостачання на лівому березі столиці. Фахівці зʼясовують масштаби і невідкладно розпочнуть ремонтні роботи.

У Дніпровському районі столиці – двоє постраждалих. Обом медики надали допомогу на місці.

Крім того, в Голосіївському районі внаслідок ворожої атаки сталося загоряння в багатоповерхівці. Станом на 08:44 там уже трьох людей госпіталізували. Медики працюють біля будинку.

Також у Голосіївському районі палають автівки та приміщення СТО. Всі служби на місці.

Київська міська адміністрація після відбою повітряної тривоги повідомила, що Росія для атаки 7 лютого застосувала крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 з бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС зі своєї території.

Сили та засобаи протиповітряної оборони над Києвом та в районі столиці уразили приблизно два десятка ворожих ракет.

Повітряна тривога в столиці тривала майже 3 години. Це був третій ракетний удар по Києву у 2024 році.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити