image
 |  4 16 Березня 2023 | 20:17

Масованих ударів росії по Україні стане менше, - ГУР

Тактика росіян щодо застосування ракет з початку повномасштабного вторгнення дуже змінилася, що свідчить про те, що країна-агресор не має великих запасів цього виду зброї, які були до цього.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький, передає УНН.

"В жовтні минулого року основа масованого ракетного удару - це були ракети Х-101, Х-555 і "Калібри". На сьогодні рф використовує весь спектр ракетного озброєння, яке у неї є. Це свідчить про те, що великих запасів ракет, які були до цього, у них вже не існує. Воєнна розвідка також фіксує, що виробництво ракет на території росії не покриває витрат збройних сил рф", - розповів він.

Скібіцький нагадав, що під час минулого удару окупанти застосували близько 30 ракет, що дорівнює тій кількості, яку рф здатна виготовити за місяць. Він додав, що, відповідно, "все, що йде з конвеєра, йде для завдання удару".

"Робимо висновок, що удари будуть, але їх масованість залежатиме від запасів, які росія накопичує. Якщо раніше вони могли завдавати ударів кожного тижня, то зараз раз на місяць, а надалі й менше", - підсумував представник ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала перші французькі танки AMX-10 RC

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити