image
 |  0 7 Червня 2018 | 16:02

Математична модель, яка дає змогу вираховувати безпечні дози кави

Американські науковці винайшли математичну модель, яка дозволяє вираховувати безпечні дози кави.
Це дозволить кожній людині підібрати індивідуальне дозування для боротьби з сонливістю, передає Science Daily.
Нейросистема зможе проаналізувати дані про сон людини та її активність, і видасть приблизний графік вживання кави. Використання алгоритму дозволить ефективно боротися зі сном і не отримувати передозування кофеїном.
"Ми виявили - використовуючи наш алгоритм, щовизначає, коли і скільки кофеїну повинна споживати людина, ми можемо підвищити бадьорість на 64 відсотки, споживаючи ту саму загальну кількість кофеїну. Як альтернатива, суб'єкт може знизити споживання кофеїну, але сонливість при цьому не з'явиться ", - розповів один із дослідників.

Експерти говорять, що алгоритм допомагатиме людям, які вимушені працювати в умовах дефіциту сну.
"Наш алгоритм - це перший кількісний інструмент, що забезпечує автоматизоване індивідуальне керівництво з безпечного й ефективного дозування кофеїну, щоб максимально підвищити бадьорість у найнеобхідніші моменти в будь-якому стані", - додав дослідник.

Даний алгоритм являє собою математичну модель, яка ґрунтується на даних про сон людини і кількості кофеїну. Фахівці говорять, що в майбутньому люди зможуть вираховувати свою дозу кави за допомогою програми в смартфоні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити