image
 |  4 1 Листопада 2017 | 10:36

Ми близькі до розкриття серії терактів, – Матіос

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що правоохоронці близькі до розкриття низки резонансних убивств, крім підриву журналіста Павла Шеремета.

Про це він заявив на прес-конференції 1 листопада.

"Громадянка (Юлія) Прасолова була затримана в Одесі як людина, яка визнала і дала пізнавальні покази по обставини підготовки і здійснення нею, на замовлення кого, терористичного акту, від якого загинув полковник Хараберюш", – повідомив Матіос.  

Він зазначив, що слідство веде Служба безпеки України – "і зараз у декількох областях України одночасно працюють і слідчі СБУ, і військові прокурори, тому що фіксація і закріплення наданих показів, цією громадянкою, надзвичайно важливе".

Матіос нагадав, що всі справи про вибухи, крім вбивства Павла Шеремета, – зокрема, щодо Шавповала та Хараберюша, – ведуть СБУ та військова прокуратура.

"Ми впритул наблизилися до реальних людей, які поставили терористичні акти на потік, що викликає велику тривогу, переживання і страх суспільства", – заявив він.

Матіос також повідомив: "Суб’єктом замаху на вбивство перед підривом Шаповала мав бути нинішній перший заступник голови Нацполіції Аброськін. Його врятувало відрядження… Група працювала і по ньому, і по Шаповалу".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити