image
 |  4 12 Листопада 2022 | 21:09

Мав мобільний соловйова: СБУ зловила зрадника на Буковині

У Чернівецькій області викрили зрадника, який готував фейки для ток-шоу російського пропагандиста Володимира Соловйова.

Зловмисник ‒ мешканець області, який раніше займався адвокатською практикою. Після початку повномасштабного вторгнення він активно закликав у соцмережах до підтримки окупантів, виправдовував їхні воєнні злочини. Про це повідомила Служба безпеки України.

Колишній адвокат потрапив у поле зору представників кремлівських інформресурсів і розпочав з ними співпрацювати на шкоду державній безпеці України.

Серед найпоширеніших "вкидів" зрадника – дописи у забороненій соцмережі "Вконтакте" про нібито загострення суспільно-політичної ситуації у західній Україні через війну з РФ.

Також "розганяв" брехню про діяльність державних органів влади, підрозділів українських військ і волонтерських організацій.

Серед адресатів фейкової інформації був особисто Соловйов, з яким затриманий був на прямому зв'язку.

Зрадник допомагав формувати деструктивний контент для провокаційних сюжетів і "ток-шоу" на телеканалі "Россия 1". За це сподівався отримати громадянство РФ та оселитися в одному з населених пунктів Підмосков'я.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити