image
 |  4 18 Липня 2021 | 18:13

Майже 20% молодят на Волині беруть «Шлюб за добу»

Від початку року 402 подружніх пари на Волині скористалась послугою «Шлюб за добу». Це майже 20 % усіх подружніх пар, які одружилися у період з 1 січня по 1 липня цього року. Загалом за шість місяців на Волині уклали 2043 шлюби.

Як розповіла «Суспільному» заступниця начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Волинській області Ольга Семенюк, розлучень було у десять разів менше – 214.

Проєкт Міністерства юстиції «Шлюб за добу» запустили у 2016 році. Нині одружитися за добу на Волині можна у чотирьох містах: Луцьку, Нововолинську, Володимирі-Волинському та Ковелі. Церемонії проводять на семи локаціях:

Адміністрації Державного історико-культурного заповідника, м. Луцьк;

Волинському обласному драмтеатрі;

КП «Луцькреклама»;

КП «Волиньенергософт», м. Луцьк;

КП «Нововолинський міський палац культури»;

КП «Добробут», м. Ковель;

КП «Інформаційно-розрахунковий центр», м. Володимир-Волинський.

Для укладання такого шлюбу потрібні паспорти пари, заява за встановленою формою. У разі укладання шлюбу з іноземцями необхідно надати засвідчений переклад паспорта. Якщо хтось із заявників вже раніше перебував у шлюбі, то необхідно надати документи про підтвердження його розриву.

На Волині у 2021 році у порівнянні з попереднім роком збільшилась кількість зареєстрованих шлюбів. Водночас збільшилося число розлучень. Станом на 20 травня 2021 року одружилися 1 429 пар, 168 – розлучилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У музей на Волині передали столітню цеглину (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити