image
 |  5 14 Вересня 2021 | 19:45

Майже 4,5 тисячі лучан – без гарячої води. У чому причина? (ВІДЕО)

У Луцьку без гарячої води залишилося майже 4,5 тисячі мешканців району ЛПЗ. Тимчасове припинення гарячого водопостачання пов’язане з ремонтними роботами на магістральній тепловій мережі.

Про це розповів «Суспільному» речник комунального підприємства «Луцьктепло» Антон Безносиков.

14 вересня, на магістральній тепловій мережі на вулиці Грабовського комунальники розпочали встановлення запірної арматури.

«Ця теплова мережа подає тепло і гарячу воду від котельні "Боженка" і від котельні на вул. Даньшина, 10», – розповів майстер дільниці комунального підприємства «Луцьктепло» Сергій Янушак.

Робітник каже: запірна арматура дозволить надалі за потреби перекривати водопостачання певної ділянки, а не всього мікрорайону.

Зі слів речника Антона Безносикова, ці роботи під час планової зупинки гарячого водопостачання у травні-червні виконати не могли.

«Збився план поставок цієї арматури. Арматура потрібного діаметру надійшла пізніше і, відповідно, спланувала роботу бригад», – розповів Антон Безносиков.

Додає: обладнання придбали за інвестиційні гроші, його вартість – 290 тисяч гривень.

Наразі гаряче водопостачання відсутнє у багатоповерхівках, комунальних та навчальних закладах мікрорайону.

Заввиробництва їдальні школи №20 Валентина Галімук каже: відсутність гарячої води на роботу закладу не вплинула.

«У нас є два бойлери, є котел електричний. Водою для миття посуду та приготування їжі ми забезпечені», – розповіла працівниця школи.

Зі слів речника «Луцьктепло» Антона Безносикова, завершити роботи та відновити постачання гарячої води планують орієнтовно за два дні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 жовтня в Україні набудуть чинності нові тарифи

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити