image
 |  146 16 Квітня 2024 | 12:21

Майже 5 млн українських біженців не повернуться додому

Приблизно 4,9 млн українців перебувають за кордоном у статусі біженців.

Повернути їх буде дуже важко, навіть коли закінчиться війна і не буде повторної загрози. Про це сказав старший економіст Центру економічної стратегії Володимир Ланда в ефірі "Українського радіо".

Найголовніший аспект, який змушує українців залишатись за кордоном - це безпека. На другому місці - це питання житла, особливо для тих, хто його втратив, на третьому місці - наявність роботи,

"Щоб людина повернулася, вона повинна мати житло, повинна розуміти, що діти матимуть освіту і гарантовану безпеку. Це дуже важке завдання", - сказав Ланда.

Українки з дітьми за два роки проживання за кордоном встигли адаптуватися, облаштували побут, діти влаштовані в садки та школи, тобто повернення в Україну - особливо для тих, в кого тут зруйноване житло, теж стрес, пояснили експерти.

Водночас в ООН вважають, що від 60-80% біженців з України хочуть повернутися додому. Для цього українському уряду потрібна хороша стратегія щодо повернення своїх громадян із-за кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: F-16, які Норвегія передає Україні, допоможуть бити глибше по російських тилах

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити