image
 |  5 30 Червня 2019 | 08:56

Мажоритарник від «Слуги народу» Віталій Боговін виявився замішаний у податковій афері

Компанії ймовірного кандидата в нардепи по 78 округу від партії “Слуга народу” Віталія Боговина брали участь у схемі ухилення від сплати податків на загальну суму майже 70 млн грн.

Про це свідчать судові матеріали справи, яку з 2018 року розглядає Голосіївський суд Києва, інформує narodna-pravda.ua.

Віталій Боговін – співвласник групи компаній «BKW Group». Слідчі поліції і фіскальної служби встановили, що дві компанії, що входять в цей агрохолдинг, фігурують в сумнівному податковому кредитуванні.

Ця фінансова афера дозволила учасникам “схеми” всього за 1,5 року привласнити близько 70 мільйонів гривень.

На думку слідства, головний фігурант справи – ТОВ “САТЕЛІТ”. Ця компанія зареєстрована на кіпрський офшор “АГРОТРЕНД ЛІМІТЕД”. Два одержувача вигоди: КОФКО (КНР) і маріупольський аграрій Володимир Коцюба.

Як зазначено в держреєстрі, акції підприємства знаходяться на Сінгапурській фондовій біржі, а тому встановити кінцевого бенефіціара неможливо.

Серед трьох підписантів ТОВ “САТЕЛІТ” вказано генеральний директор “COFCO Agri Ukraine” Володимир Осадчук. За даними сайту LATIFUNDIST.COM у Володимира Осадчука загальне рибне господарство «Хутір на околиці» з Іваном Мірошниченко, народний депутат від партії «Самопомоміч».

ТОВ “САТЕЛІТ” за рахунок формування схемного податкового кредиту у період з 01.01.2016 за 31.05.2017 взаємин з такими компаніями, як ФГ “Агро-Луч”, ТОВ “ТБ Агрофудекспорт”, ТОВ “Алонис Агро”, ТОВ “Придонецкое” посадові особи ТОВ “Сателіт” отримали право власності на бюджетні кошти у розмірі 67 704 305 грн. у вигляді відшкодування з бюджету податку на додану вартість, чим завдали збитків державі в особливо великих розмірах.

Тобто, був штучно завищений податковий кредит, за рахунок відображення у звітності «ризикових» операцій з придбання насіння соняшнику у компаній з ознаками сумнівності, а також сільгоспвиробників, де є значні розбіжності між обсягом збору врожаю і обсягом реалізованих насіння соняшнику.

Дві із зазначених компаній, «Алонис Агро» і «Придонецкое», належать Віталію Боговину і його бізнес-партнеру Вадиму Ковернику. Разом ці аграрії створили холдинг «BKW Group».

Слідство у цій справі ще триває і проводиться вилучення і вивчення бухгалтерської та іншої документації.

Чи дасть керівництво партії «Слуга народу» політичну оцінку даній ситуації ми побачимо найближчим часом на сайті ЦВК.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити