image
 |  4 16 Травня 2022 | 16:26

McDonald's йде з Росії

Компанія McDonald's припиняє свою діяльність у Росії і продає свій бізнес. Покупця вже шукають.

Про це йдеться у прес-релізі на сайті компанії.

До повномасшибного вторгнення РФ в Україну, в Росії працювали 850 ресторанів McDonald's. У них було працевлаштовано 62 тис. осіб. Вже після початку війни усі ресторани була закриті, але компанія продовжувала платити зарплату всім своїм співробітникам.

Процес виходу McDonald's з російського бізнесу супроводжуватиметься "деархізацією" всіх ресторанів, тобто в Росії заборонять використовувати назви, логотипи, брендинг та меню ресторанів. Втім, компанія залишить у себе права на товарний знак у РФ.

Керівництво компанії зазначає, що ресторани не зможуть продовжувати роботу в Росії через гуманітарну кризу, спровоковану війною, а також тим, що збереження бізнесу в країні "більше недоцільно та не відповідає цінностям компанії".

Що з McDonald's в Україні?

Усі ресторани були змушені закритися ще перші дні повномасштабної війни. У компанії пояснили це необхідністю уберегти своїх працівників.

"Ми залишаємося закритими. Наші співробітники залишаються вдома зі своїми рідними заради їхньої ж безпеки. Дуже хочемо знову відчинити свої двері для вас", – написали вони 24 лютого у соцмережі Instagram.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити