image
 |  0 9 Грудня 2017 | 06:25

Мед і кориця - проти виразки шлунка і багатьох недуг

Мед та корицю в давнину використовували як природні консерванти, - йдеться на сайті Погляд


Кориця у поєднанні з медом посилює свої лікувальні властивості. А в давнину їх використовували як природні консерванти. Кажуть, така суміш допоможе не хворіти усю зиму. А ще вона запобігає поширенню грибів і бактерій – завдяки ефірній олії кориці і ферменту, який генерує перекис водню, виявленого в меді. Звісно, такий рецепт підходить лише тим, у кого немає алергії на продукти бджільництва.
Тож кориця з медом може:

  1. Справлятися з будь-якими болями в шлунку і загоювати виразки.

  2. Захистити організм від шкідливих вірусів і бактерій.

  3. Допомогти зміцнити серце і запобігти серцевим нападам. Рецепт: вживайте по 1 чайній ложці суміші меду і кориці (5:1) 2 рази в день і зможете їсти менше солодких і жирних продуктів, захищаючи себе від високого рівня холестерину.

  4. Зменшити болі в суглобах. Рецепт: розчиніть в склянці теплої очищеної води столову ложку меду і половину чайної ложки кориці. Пийте цей напій регулярно вранці і увечері і позбудетеся болю в суглобах.

  5. Значно понизити рівень поганого холестерину. Рецепт: додайте у ваш чай чайну ложку меду і дрібку кориці.

  6. Підтримувати правильне функціонування жовчного міхура. Рецепт: регулярно споживайте суміш кориці і меду (1:1) – 1 чайну ложку 2 рази в день.

  7. Запобігти респіраторним захворюванням. Рецепт: змішайте одну столову ложку меду з 1/4 чайної ложки порошку кориці і вживайте три рази в день впродовж 3-5 днів. Мед і кориця містять інгредієнти, які знищують віруси.

  8. Усунути запалення шкіри, загоїти ранки, позбутися плям і зморщок. Рецепт: нанесіть суміш кориці з медом (1:1) на чисту шкіру і залишіть на 30 хвилин, потім змийте теплою водою.

  9. Позбутися втоми. Рецепт: додайте чайну ложку меду з половиною чайної ложки кориці в склянку теплої води. Випийте цей напій коли відчуваєте втому.

  10. Прискорити втрату зайвої ваги. Рецепт: додайте у склянку теплої води столову ложку меду і половину чайної ложки порошку кориці і пийте вранці, за півгодини до сніданку. Це прискорить обмін речовин і допоможе швидше схуднути.

  11. Освіжити дихання. Рецепт: прополощіть рот водою, додавши в неї трохи меду і кориці.

  12. Позбутися зубного болю. Рецепт: змішайте чайну ложку порошку кориці з 5 чайними ложками меду. Застосовуйте цю суміш три рази в день на хворий зуб.

  13. Зміцнити і надати блиску волоссю. Рецепт: змішайте одну столову ложку меду, одну чайну ложку мигдалевої або оливкової олії з однією чайною ложкою кориці і нанесіть на шкіру голови і волосся мінімум на 15 хвилин. Вимийте волосся. Застосовувати 1 раз на тиждень.

  14. Допомогти у боротьбі із раком шлунка. Рецепт: рекомендується вживати щодня 1 столову ложку меду з 1 чайною ложкою кориці.

  15. Позбутися безсоння. Рецепт: додайте в склянку теплого молока (можна використати кунжутне, мигдальне або будь-яке інше молоко) одну столову ложку меду, половину чайної ложки кориці і дрібку натертого мускатного горіха. Випийте за 30-40 хвилин до сну.


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити